Nytt lagerområde

For å jobbe effektivt er det nødvendig med struktur og en god arbeidsflyt. Da er det deilig med 14.200 ekstra kvadratmeter å boltre seg på. I Stangeland liker vi uttrykket «Alle ting har et hjem», så det er godt å få «ommøblert» litt.

Til venstre i bildet ser du det nye lagerområdet som er omkrinset av halvtak og carporter. Dronepilot: Andreas Karlsen

Den grønne gressmatta som tidligere lå mellom Stangelands hovedkvarter og Rogaland Krigshistoriske Museum, er nå erstattet med hellebelagt uteområde med carport- og garasjeanlegg. Området er på 14.200 m2, herav 6.000 m2 er carport- og  garasjeanlegg, og 8.200 m2 er uteområde.

– I midten av november var anleggsgartnerne i gang med å legge belegg, sier prosjektleder Sigbjørn Tveiten. Det er tross alt mye som skal legges, men det går unna og det legges 1.000 m2 hver dag, sier han.

Johannes Eide laster Frank Vagle.
Her lå den tidligere fotballbanen som nå er bygget om til lagerområde.

I garasjeanlegget som er nærmest eksisterende bygningsmasse, E-Hallen for de innvidde, skal det lagres Brøyter og annet utstyr som ikke får plass til TS-museet på Tjelta. I tillegg skal også veghøvelene lagres her.

– Det er ikke full dekning på veghøvel, og de vil vi nå få under tak, sier Tommy Stangeland. Han gleder seg stort til det nye området er klart, fordi det vil løsne opp flere logistikk- og lagringsbehov på Soma.

Infrastrukturen legges møysommelig før all "magien" skjules av belegningsstein.

– Vi får større parkerings- og lagringsmuligheter mellom E-Hallen og verksted, og gir bedre effektivitet og oversikt både
for oss og Nordic Crane, sier han.

I carportene skal det lagres sesongbasert utstyr som plenklippere og snømåkeutstyr, lekeapparat, utstyr som skal selges,  hjulbrakker, fiberduker og sperremateriell.

Her vil også være prosjektlager, slik at vi har god lagringsplass når vi foretar større innkjøp med gode priser.

Nå er det slutt på måking for i år, og da er det godt å lagre utstyret innendørs.

Saken ble først publisert i Stangeland magasinet nr 123/desember 2020. Du kan lese magasinet her.

Dette er "bakdøra", som også fører deg inn til Brøyt-museet.